Fagyasztva szárított zöldkaréjú új-zélandi kagyló
(Kiegészítő: 15% tiszta kagylópor)
A zöld karéjú kagyló (Perna canalicus) a glükozaminglikánok (GAG) természetes aktív komplexét, különleges Omega-3 zsírsavakat1, animosavakat2, nyomelemeket3 és természetes antioxidánsokat tartalmaz. Kutyákon végzett tudományos vizsgálatok igazolták, hogy az ízületi gyulladás tüneteire 0,45 g /10 kg testtömegenkénti adagolás pozitív hatással van.(Bierer & Bui, 2002).
Az AGIL-tabletták adagolása: 0,6 g 10 kg testtömegenként etetéskor az ajánlott mennyiség szerint. Ha az étrendhez zöld karéjú kagylót adunk, a fájdalom és az izületi merevség csökkenése figyelhető meg. Ezek a pozitív hatások nem tulajdoníthatók egyetlen elkülöníthető anyagnak sem; sokkal inkább a zöld karéjú kagyló teljes aktív komplexe a felelős .
1(eikozatetraénsavat tartalmaz, ETA 20: 4 ω3), 2(a porcok fejlődéséért felelős glutamint tartalmaz) , 3(cink, réz, mangán)